• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Krämig parmesankyckling

augusti 30, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

krämig parmesankyckling
Kyckling i en krämig parmesan- och vitlökssås ovanpå en bädd av bladspenat!

Ingredienser (3-4 portioner)

  • Kycklingfiléer 4 st
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • bladspenat 150 g
  • 4 dl crème fraîche parmesan och vitlök (2 burkar)
  • riven ost
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Bryn kycklingfiléerna i smör och vitlök tills de får en stekyta.
  2. Lägg bladspenat i botten på en ugnsfast form.
  3. Lägg kycklingfiléerna ovanpå bladspenaten.
  4. Blanda crème fraîchen med lite riven ost och parmesan. Häll över (täck) kycklingen med crème fraîche-blandningen och toppa med lite riven ost och riven parmesan.
  5. Kör i ugnen på 200 grader ca 15-20 minuter eller tills innertemperaturen på kycklingen är 70 grader.
  6. ervera med ris, potatis eller pasta.

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: bladspenat, gratäng, kyckling, parmesan, vitlök

Föregående « Halloumigratinerad falukorv
Nästa Risotto med vitlöksfräst scampi »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress