• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Halloumigratinerad falukorv

augusti 30, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

halloumigratinerad falukorv
Ljuvlig ugnsbakad falukorv med halloumi! Recept på falukorv i ugn på ett lite annat sätt! Den perfekta vardagsmiddagen som garanterat kommer att uppskattas av alla i familjen.

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 falukorvsring (gärna Sorunda som är lite mer ”köttig” än andra)
  • 2-3 msk dijonsenap
  • ¾ dl bostongurka
  • 1 liten gul lök (finhackad)
  • 1 rött äpple
  • 10-12 cocktailtomater
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2-3 msk chilisås
  • 150 g riven halloumi
  • salt och peppar
  • hackad persilja (till garnering)
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2-3 dl varm mjölk eller vispgrädde
  • ca 40 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Gör skåror i falukorven med ca 2 cm mellanrum, inte ända igenom. Lägg korven i en ugnsform. Bred lite senap i varje skåra.
  3. Blanda bostongurka och finhackad lök. Dela äpplet och ta bort kärnhuset. Skär i tunna skivor.
  4. Fördela gurkmix och äppelskivor i skårorna.
  5. Dela tomaterna och lägg dem i mitten av korven och runt om.
  6. Sätt på potatisen.
  7. Vispa ihop grädde, crème fraîche, chilisås, salt och peppar. Häll ned blandningen i formen.
  8. Strö den rivna osten över korven och gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills korven har fått lite färg.
  9. Pressa potatisen när den är färdigkokt. Blanda med smör och varm mjölk eller grädde. Krydda med salt och peppar efter smak.
  10. Garnera falukorven med finhackad persilja och servera med potatismoset.

Arkiverad under: Korv Taggad som: bostongurka, falukorv, halloumi, potatismos

Föregående « Elefantöra med svampsås
Nästa Krämig parmesankyckling »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress