• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Pad thai gai

april 14, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

pad thai gai
Pad thai gai är en klassisk thailändsk nudelrätt, här med kyckling. Släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet.

Ingredienser (3-4 portioner)

Sås

  • 1 ½ dl vatten
  • 2 msk tamarindpuré
  • 1 ½ msk fisksås
  • 1 ½ msk japansk soja
  • ½ dl ostronsås
  • saften av ½ lime
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk rörsocker eller strösocker
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk koriander, finhackad

Övrigt

  • 300 g risnudlar (gärna breda)
  • 3 kycklingfiléer
  • 3 msk matolja eller rapsolja
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 st ägg
  • 1 salladslök

Garnering/tillbehör

  • Jordnötter, finhackade
  • Limeklyftor
  • Koriander
  • Chiliflakes

Gör så här

  1. Börja med att blötlägga risnudlarna i ljummet vatten ca 25 min. Det går även bra att förkoka nudlarna 4-5 min för att sedan lägga dem i kallt vatten och låta rinna av i sil.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen i en skål och ställ åt sidan.
  3. Strimla kycklingen. Skiva lök och salladslök. Finhacka jordnötterna.
  4. Hetta upp olja i en wokpanna eller stekpanna. Stek kycklingen tills de får lite färg. Vänd i gul lök. Tillsätt mer olja om det känns torrt.
  5. Skjut kycklingen och lök åt sidan i pannan och knäck i äggen, stek äggen under omrörning tills du får som en äggröra. Blanda sedan äggröran med kyckling och lök.
  6. Sila av nudlarna ordentligt och vänd ner i pannan, häll över såsen och blanda allting ordentligt. Stek nudlarna under omrörning tills de mjuknar. Om nudlarna känns för hårda – lägg på ett lock på stekpannan och låt nudlarna ångas långsamt några minuter tills de mjuknar.
  7. Rör om och smaka av, tillsätt eventuellt mer soja, fisksås, ostronsås eller socker.
  8. Vänd ned salladslök. Vänd även ned finhackade jordnötter (du kan också vänta med jordnötterna till servering/garnering.
  9. Servera med lime, chiliflakes och koriander

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: asiatiskt, kyckling, nudlar, risnudlar

Föregående « Kyckling med marinerade sommargrönsaker
Nästa Smördegsbakelse »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress