• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Chokladbiskvier

april 12, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

Ljuvliga chokladbiskvier med mandelmassa, dulce de leche och mjölkchoklad-topping!

Ingredienser (12-14 biskvier)

Biskvibottnar

  • 250 g mandelmassa
  • 1,2 dl strösocker
  • 2 äggvitor

Smörkräm

  • 150 g mjölkchoklad
  • 50 g dulce de leche
  • 250 g osaltat smör, rumstempererat
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2-3 äggvitor
  • 1,2 dl strösocker
  • 1 nypa salt

Dekorering/topping

  • 300 g mjölkchoklad

Gör så här

Biskvibottnar

  1. Blanda mandelmassa och socker. Lös upp massan lite i taget med äggvitan tills du har en konsistens som är spritsbar.
  2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper, ca 6 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i ca 15 min, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

Smörkräm

  1. Dela chokladen och smält försiktigt över ett vattenbad eller i mikron, låt svalna till ljummen temperatur.
  2. Lägg äggvitor, socker och salt i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa emellanåt. Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp tills marängen är styv och har svalnat.
  3. Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter den smälta chokladen, smaksätt med dulce de leche.

Montering

  1. Använd en matsked och stryk smörkrämen i långa drag över bottnarna så de får små runda toppar. Ställ in kylen i 30 minuter.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Ta bort chokladen från vattenbadet när den är helt smält. Ta en liten kniv och stick ner centrerat på baksidan av biskvibotten och doppa försiktigt i chokladen. Låt extra choklad rinna av innan du vänder på den. Låt chokladen stelna.
  3. Biskvierna håller sig utmärkt i kylen i ca 1 vecka men är godast att äta rumstempererade.

Receptet är ”lånat” från köket.se (Roy Fares)

Arkiverad under: Bak Taggad som: biskvi, choklad, dulce de leche, mandelmassa

Föregående « Wraps med ryggbiff och parmesankräm
Nästa Kyckling med marinerade sommargrönsaker »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress