• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Lax med asiatisk sallad

augusti 26, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar


Lax som serveras med en fräsch asiatisk sallad som toppas med mango, avokado och en fräsch srirachakräm!

Ingredienser (4 portioner)

Lax

  • 4–6 laxfiléer á 125 g
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk citronpeppar

Asiatisk sallad

  • 1 st romansallad
  • ½ st gurka
  • 1 st färsk mango eller fryst mango i bitar
  • 150 gram sockerärtor
  • 75 gram salladslök(ar)
  • 2 st avokado
  • 50 gram saltade cashewnötter

Asiatisk dressing

  • 1 msk färsk ingefära
  • ½ st röd chili
  • 2 msk rapsolja
  • ½ msk fish sauce
  • ½ msk japansk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 st lime (rivet skal och saft)

Srirachakräm

  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk Sriracha
  • ½ tsk honung
  • ½ lime
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Srirachakräm: Blanda samman creme fraiche, majonnäs, sriracha, honung och limesaft. Smaka av med lite salt.
  2. Asiatisk dressing: Riv ingefära och finhacka chilin. Blanda med rapsolja, fisksås, soja, honung, rivet limeskal och limesaft.
  3. Sallad: Strimla salladen och lägg i mitten på ett fat. Dela gurkan på längden och tärna den smått. Strimla sockerärtor och salladslök. Blanda med hälften av dressingen i en skål och fördela över salladen. Lägg ut mango och skivad avokado över salladen.
  4. Lax: Tina laxbitarna och strö över salt, citronpeppar och lite chiliflakes. Sätt ugnen på 200 grader. Tillaga mitt i ugnen på ca 15 min till 52–54 graders innertemperatur.

Du kan också tillaga laxen på lägre temperatur, 125 grader, men under en längre tid. Det blir då ett jämnare och saftigare resultat.

Lägg laxbitarna på salladsfatet. Toppa med grovhackade cashewnötter. Ringla över resten av dressingen över laxen. Klicka över srirachkräm eller servera den i en skål vid sidan av.

 

Arkiverad under: Fisk & Skaldjur Taggad som: asiatiskt, avokado, lax, lime, mango, sriracha

Föregående « Stekta nektariner med färskostgrädde
Nästa Äppeldessert med kardemummaglass »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress