• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Kycklingspett med chiliaioli

augusti 19, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

 

kycklingspett med chiliaioli

Grillade kycklingspett med chili- och limemarinad, serveras med chiliaioli och grillad lök!

Ingredienser (4 portioner)

  • 800 gram kycklingfiléer
  • 2 gula lökar

Marinad

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st limefrukt
  • ½ chilifrukt
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk paprikapulver
  • salt
  • svartpeppar

Aioli

  • 2-3 st vitlöksklyftor
  • ½ limefrukt
  • 2 st äggulor
  • 2 ½ dl neutral olja (t ex rapsolja)
  • 1 liten bit chilifrukt
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1. Lägg spett av trä i blöt 1-2 timmar innan du börjar grilla.
2. Pressa vitlöksklyftor och lime till marinaden. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda övriga ingredienser till marinaden i en bunke.
3. Skär kycklingfilén i ca 3 cm stora tärningar. Lägg ner dem i marinaden och blanda. Marinera i kylen i minst 2-3 timmar, gärna längre.
4. Pressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan till chiliaiolin i en bunke. Tillsätt äggulorna, vispa och rör droppvis ner oljan. OBS! Låt ägg och olja stå framme i rumstemperatur. Oljan och äggen måste ha samma temperatur annars skär sig aiolin.
5. Smaka av aiolin med salt, peppar och lite finstrimlad urkärnad färsk chilifrukt.
6. Skär upp löken i ”kvartar”.
6. Trä upp kycklingköttet på spetten och grilla runt om i 4-5 minuter. Grilla löken. Servera med chiliaiolin och valfri potatis (tex skivad ugnspotatis eller klyftpotatis).

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: aioli, chili, chiliaioli, kyckling

Föregående « Pannacotta
Nästa Chorizo med potatissallad och snabb mojo rojo »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress