• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Karlsbaderbullar

augusti 26, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

karlsbaderbullar
Somriga bullar med jordgubbssylt, vanilj och mandelmassa. Bullarna är gjorda på karlsbaderdeg som gör degen lite sprödare och mörare. Perfekt till sommarfikat!

Ingredienser (24-27 bullar)

  • 30 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk, rumsvarmt
  • 11-12 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 180 g smör, rumsvarmt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg

Fyllning

  • 200 g mandelmassa
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 150 g jordgubbssylt

Pensling

  • 100 g smör
  • 4 dl strösocker

Gör så här

Karlsbaderdeg

  1. Smula jästen i bunken till din assistent/köksmaskin. Häll mjölken över jästen och blanda runt.
  2. Blanda sedan i mjöl, socker, smör, bakpulver, salt och ägg och låt degen arbeta med krok på mellanhastighet i 10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter.

Vanilj- och mandelfyllning

  • Blanda mandelmassa, vaniljsocker och salt. Rör ner smöret, lite i taget, tills du har en slät fyllning.

Bakning

  1. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bord till en kvadrat.
  2. Bred på ett jämnt lager med vanilj- och mandelfyllning. Klicka ut/fördela därefter ut jordgubbssylten över.
  3. Rulla ihop till en rulle och skär i lagom stora bullar.
  4. Lägg i bullformar och låt jäsa under duk i minst 70-90 minuter.
  5. Sätt ugnen på 220 grader.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  7. Smält smör till pensling. Pensla bullarna med det smälta smöret och doppa dem sedan i socker.

Arkiverad under: Bak Taggad som: jordgubbar, karlsbaderdeg, mandelmassa

Föregående « Pulled chicken
Nästa Stekta nektariner med färskostgrädde »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress