• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Jordgubbstårta med italiensk maräng

augusti 25, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

jordgubbstårta med italiensk maräng
Gudomlig jordgubbstårta! Krämig jordgubbsfyllning inuti. Italiensk maräng utanpå. Drömgod!

Ingredienser (ca 10 bitar)

  • Tårtbotten, 6 st (2 paket med tre i varje)

Jordgubbsfyllning

  • 7 dl vispgrädde
  • 400 g philadelphia
  • 3 dl florsocker
  • 2 ½ tsk vaniljpulver
  • 500 g jordgubbar, i småbitar
  • några jordgubbar till garnering

Italiensk maräng

  • 6 äggvitor
  • 1 dl vatten
  • 3 dl strösocker

Gör så här

Fyllning

  1. Vispa upp grädden hårt i en bunke för sig.
  2. Vispa sedan ihop philadelphiaost med florsocker och vaniljpulver. Tillsätt sedan jordgubbsbitarna och rör ihop försiktigt.
  3. Blanda ner färskostblandningen i vispgrädden och vispa till en tjock smet – enklast med ballongvisp. Om du upplever fyllningen för lös – vispa då för hand med en ballongvisp till önskad konsistens. Den blir tjockare ju mer du vispar.
  4. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat. Fyll med ett lager jordgubbsblandning och lägg sedan på nästa botten. Upprepa till sista botten.

Italiensk maräng

  1. Koka upp vatten och socker till 121 grader, använd termometer. När sockerlagen når cirka 110 grader, börja vispa äggvitan till ett hårt skum med elvisp eller med assistentens ballongvisp.
    När sockerlagen uppnått 121 grader, häll sockerlagen med en tunn stråle ner i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
  2. Fördela marängen jämnt över hela bakverket och bränn av den med en gasbrännare
  3. Garnera med färska halverade jordgubbar!

 

Arkiverad under: Efterrätt Taggad som: jordgubbar, maräng, tårta

Föregående « Kardemummasnurror med vaniljkräm
Nästa Gremolata »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress