• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Tryffelrisotto med kantarell

september 27, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

tryffelrisotto med kantarell
En lättlagad och krämig risotto med tryffel, kantareller och knaperstekt fläsk! Passar lika bra till vardag som till helg – ät och njut!

Ingredienser (4 port)

Risotto

  • 200 g färska eller frysta kantareller
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl riven västerbottenost
  • tryffelolja
  • flingsalt och svartpeppar

Till servering

  • 300 g rökt sidfläsk
  • 50 g kantareller
  • färsk timjan eller oregano

Gör så här

  1. Se över svampen. Ansa och skär i mindre bitar om de är stora. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärning. Skär fläsket i små tärningar och stek i het stekpanna tills de är knapriga. Stek svampen (till servering) i fettet från fläsket till fin färg.
  2. Stek svamp och lök i olja i en kastrull tills löken är mjuk och all vätska är borta. Tillsätt riset och fräs allt glansigt under 2-3 minuter, under omrörning, tills riset känns torrt. Detta gör man för att riset skall absorbera vätskan bättre.
  3. Häll i vinet och låt det koka in. Tillsätt sedan buljongen lite i taget. Börja med 2-3 dl och ta sedan 1 dl i taget. Rör om ofta. För att få en perfekt risotto så skall den vara lös och riset skall ha en kärna i mitten som ger ett tuggmotstånd. Från det att du häller på buljongen tar risotton mellan 17 och 22 minuter.
  4. Vänd ner osten i risotton och smaka av med tryffelolja, salt och peppar. Toppa med sidfläsk och stekt svamp. Garnera med timjan eller oregano och servera direkt.

Arkiverad under: Risotto Taggad som: kantarell, risotto, tryffel

Föregående « Big Mac dressing
Nästa Daimpannacotta »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress