• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Sweet chili kycklingspett med glasnudelsallad

augusti 31, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

sweet chili kycklingspettMarinerade kycklingspett med en fräsch glasnudelsallad och srirachamajo.  Ju längre du låter kycklingen marineras, desto godare blir det! Smaklig måltid!

Ingredienser (4 portioner)

Kyckling

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk sriracha
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk risvinäger
  • grillspett (trä funkar bra)

Vinägrett (till glasnudelsalladen)

  • 1 dl vatten
  • 2 st lime
  • 1 st chili
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk sirap
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt

Glasnudlar

  • 2 st morötter
  • 1 st röd paprika
  • 150 g rödkål
  • 200 g glasnudlar
  • ½ gurka

Topping

  • 2 dl jordnötter
  • 4 st salladslök

Gör så här

Kyckling

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg dina grillspett i blöt (om du kör träspett).
  2. Marinera kycklingen i minst 30 min, men gärna i ett par timmar. Spara lite marinad till pensling efter tillagning.
  3. Sätt ugnen på 225 grader eller sätt på grillen. Trä kycklingbitarna på grillspett eller sprid ut dem på en ugnsplåt utan spett.  Grilla kycklingen i övre delen av ugnen i ca 15-20 minuter tills de är genomstekta och fått fin färg, alternativt kör dom på grillen. Håll koll så att de inte bränns.
  4. Pensla med mer marinad när de är klara! Servera varma, ljumma eller kalla!

Vinägrett / Glasnudelsallad

  1. Finhacka vitlök och chili. Blanda med limesaft, vatten, sirap, olja och några nypor flingsalt.
  2. Smaka av och tillsätt eventuellt mer lime, socker eller salt.
  3. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt sedan ligga i kallt vatten.
  4. Strimla alla grönsaker och sila av glasnudlarna ordentligt. Klipp nudlarna med en sax så blir salladen mer lätthanterlig.
  5. Blanda med grönsakerna och vinägretten.

Toppa glasnudelsalladen med jordnötter och salladslök. Servera med kycklingen.

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: asiatiskt, glasnudlar, grillspett, kyckling, sriracha, sweet chili

Föregående « Pokébowl
Nästa Goda såser och röror »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress