• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Ryggbiffsburgare

november 18, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

ryggbiffsburgare
Serveras med ciabattabröd, parmesankräm och ugnsrostade grönsaker där hälften av grönsakerna mixas till en krämig sås!

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 skivor ryggbiff (á ca 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svart svartpeppar

Grönsaker som ugnsrostas

  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 schalottenlökar
  • 1 aubergine (250 g)
  • 4 plommontomater (ca 300 g)
  • 1 röd chili
  • ½ dl vatten (tillsätts efter ugnsrostning)
  • 1 msk pressad lime (tillsätts efter ugnsrostning)

Parmesankräm

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl färsk riven parmesanost
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 4 ciabattabröd
  • 1 påse ruccola
  • 1 dl marinerade oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.  Riv skal av lime.
  2. Skiva vitlöken i tunna skivor. Skala och klyfta schalottenlöken. Skölj och tärna aubergine och tomat. Dela och kärna ur chilin, skär den i småbitar.
  3. Baka grönsakerna i mitten av ugnen ca 20 minuter. Rör om/blanda några gånger under tiden.
  4. Ta ut från ugnen och salta och peppra över grönsakerna. Lägg drygt hälften i en matberedare eller mixer. Tillsätt vatten och pressad lime och mixa till en slät kräm. Håll upp i kastrull.
  5. Gör parmesankrämen: Koka upp grädden i en liten kastrull. Tillsätt riven parmesanost och rivet limeskal. Salta och peppra. Hit kan du förbereda innan.
  6. Dela bröden på längden. Grilla delarna på båda sidor så att dom får ett vackert mönster. Det går också bra att värma bröden i ugnen några minuter, gärna med lite olja.
  7. Banka ut ryggbiffsskivorna, salta och peppra. Grilla eller stek varje sida. Värm såserna och grönsakerna en stund.
  8. Lägg upp brödbottnarna på 4 tallrikar. Fördela ruccola över, därefter grönsakssås, köttbit, parmesankräm och brödlock. Fördela resten av grönsakerna runtom tillsammans med oliver.

 

Arkiverad under: Kött Taggad som: chiabatta, chili, nötkött, parmesan, ryggbiff

Föregående « Halloumipasta
Nästa Mörk chokladmousse »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress