• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Ryggbiff sous vide

februari 3, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

ryggbiff sous videTillaga din ryggbiff sous vide! Du får en riktigt mör och fin köttbit. Servera med rostad vitlökspotatis, chilimajonnäs och fetaostkräm.

Ingredienser (4 portioner)

Ryggbiff

  • ca 800 g ryggbiff i bit
  • olivolja
  • vitlökspulver
  • salt och svartpeppar

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs, Hellmanns
  • ½ – 1 msk sriracha
  • salt

Fetaostkräm

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • fetaost, 1 förpackning
  • ½ pressad lime
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 2-3 msk honung
  • 1 msk torkad timjan
  • salt och svartpeppar

Rostad vitlökspotatis

potatis, fast ca 800 g
3 msk olja
2-3 vitlöksklyftor
salt

Gör så här

Ryggbiff

  1. Sätt din sous vide cirkulator på 57 grader.
  2. Skär ryggbiffen i 2-3 cm tjocka skivor, bör bli 6-7 skivor på en 800 grams bit.
  3. Lägg ut skivorna på bakplåtspapper. Strö på salt, svartpeppar och vitlökspulver.
  4. Vacuumförpacka ryggbiffskivorna med en skvätt olivolja.
  5. När cirkulatorn uppnått 57 grader, lägg köttet i vattenbadet och kör det i två timmar.
  6. Bryn köttet snabbt på hög värme med smör och vitlök, bara så att du får en fin stekyta.

Chilimajonnäs
Blanda samman majonnäs med sriracha. Rör i sriracha lite i taget och smaka av så att du får rätt hetta. Smaka av med salt och ställ svalt.

Fetostkräm
Häll upp yoghurt i en bunke, smula ner fetaost. Blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar och ställ svalt.

Rostad vitlökspotatis

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisarna i halvor. Lägg dem på en ugnsplåt.
  2. Pressa ner vitlök i oljan, blanda och pensla potatisarna.
  3. Salta potatisen. Strö eventuellt över parmesanost eller färska kryddor.
  4. Grädda potatisen längst ner i ugnen i 40–50 min. Sänk temperaturen till 230 grader när du sätter in potatisen. Tiden kan variera beroende på potatisarnas storlek och sort. Potatisen är klar när den är mjuk och fått lagom med färg.

Servera med halverad tomat med persilja.

Arkiverad under: Kött, Sous vide Taggad som: chili, chilimajjo, fetaost, rostad vitlökspotatis, ryggbiff, sous vide, sriracha

Föregående « Fröknäcke
Nästa Dulce de leche glass »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress