• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Romsås

augusti 31, 2021 av Peter Hartzell 1 kommentar

romsås
Romsås är en av mina absoluta favoritsåser att servera till fisk, i synnerhet lax.

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 ½ dl créme fraiche
  • 0,75 dl majonnäs
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 ½ msk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen en stund innan servering.

Jättegod även som fyllning till t ex bakpotatis.

Arkiverad under: Sås & Röror, Tillbehör Taggad som: ishavsrom, romsås, röror, sås

Föregående « Chèvrekräm
Nästa Baconnaise »

Läsarkommentarer

Trackbacks

  1. Goda såser och röror skriver:
    augusti 31, 2021 kl. 20:46

    […] Romsås […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress