• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Rimbobullar

augusti 29, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

rimbobullar
Underbart goda bullar med vaniljfyllning! Rimbobullar är en blandning mellan wienerbröd och vanliga bullar som blir otroligt luftiga och goda. Garnera bullarna med glasyr efter gräddning.

Ingredienser (18 st)

  • 25 g jäst
  • 2 dl kall mjölk
  • ½ dl socker
  • ½ msk nymalen kardemumma
  • ca 6-7 dl vetemjöl
  • 200 g rumsvarmt smör

Fyllning

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 msk socker
  • 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker

Pensling och garnering

  • ägg
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen har löst upp sig.
  2. Tillsätt socker, kardemumma och mjöl. Arbeta samman för hand eller med assistenten med degkrok och tillsätt det rumsvarma smöret. Arbeta till en smidig deg.
  3. Lägg upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att jäsa den först. Kavla ut degen till en stor fyrkant på ca 40×40 cm, på lätt mjölat bakbord. Skär ut fyrkanter, ca 8×8 cm, med en pizzaslicer eller kniv.
  4. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Klicka eller spritsa ut fyllning mitt på varje fyrkant.
  5. Vik upp varje hörn mot mitten mot fyllningen och tryck samman i mitten. Lägg bullarna i formar och ställ dem på en bakplåt.
  6. Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
  7. Sätt ugnen på 230 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk.
  8. Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.

Arkiverad under: Bak Taggad som: glasyr, kardemumma, rimbobullar, vanilj

Föregående « Mjölkchokladpannacotta
Nästa Nutella kladdkaka med salta nötter »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress