• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Räkcheesecake

augusti 29, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

räkcheesecake
En matig cheesecake med räkor som passar fint till både påsk, midsommar och jul.

Ingredienser

  • 250 gram kavring
  • 100 gram smält smör
  • 5 gelatinblad
  • 400 gram philadelphiaost
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 rödlök (finhackad)
  • 1 burk med röd kaviar (stenbitsrom)
  • 500 gram räkor med skal
  • 3 msk finhackad färsk dill
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt och peppar
  • persilja och skivade rädisor (till dekoration)

Gör så här

  1. Mixa brödet i mixer
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda med brödsmulorna.
  3. Rör ihop brödsmulor och smält smör till en lite ”degig” smet. Fördela ut i en form med avtagbara kanter (ca 24 cm), platta till och ställ kallt.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Rör ihop crème fraîche, philadelphiaost, finhackad lök
  5. Skala och hacka räkorna.
  6. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat. Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar, men gärna över natten.

Arkiverad under: Fisk & Skaldjur, Förrätt Taggad som: buffé, cheesecake, jul, midsommar, påsk, räkor

Föregående « Blåbärsknyten
Nästa Chicken Tikka Masala »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress