• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Pulled Turkey

mars 26, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

En enkel middag som du snabbt tillreder i ugnen. Med ”färdig” Pulled Turkey får du alltid ett mört och saftigt resultat, samtidigt som du slipper jobbet. Servera tillsammans med tortillabröd, guacamole, sallad, picklad rödlök, gräddfil och salsa.

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g Tulip Pulled Turkey
  • 8 st Tortillabröd
  • Romansallad
  • Gräddfil
  • Salsa
  • 1-2 lime

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dl socker
  • ½ dl ättika (12%)
  • 1 dl vatten

Guacamole

  • ½ röd chili, finstrimlad
  • ½ stor tomat
  • 3 avokado
  • 2-3 tsk färskpressad limesaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • hackad koriander efter smak
  • svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här

  1. Börja med picklad rödlök (helst dagen innan, men i alla fall några timmar före).
  2. Skala, dela och skiva lökarna. Använd gärna en mandolin men akta fingrarna.
  3. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Ställ in i kylen (den klarar sig flera veckor).
  4. Tillaga Pulled Turkey i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Gör guacamolen: Finhacka chilin och kärna ur tomaten. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka eller mosa dem i en bunke.
  6. Tillsätt limesaft och chili med avokadon och tomaterna. Rör runt.
  7. Riv ner/pressa vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan. Servera kyld.
  9. Servera!

Arkiverad under: Kött Taggad som: guacamole, kalkon, picklad rödlök, pulled, pulled turkey

Föregående « Bästa receptet på våfflor
Nästa Tisdagstorsk »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress