• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Pokébowl

augusti 31, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

pokebowl
Poké bowl med lax, avokado och mango! Poké bowl, vacker och smakrik husmanskost från Hawaii, med japanska smaker! Här med lax, avokado, mango, edamamebönor, groddar och en chilimajjo med sting!

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 ½ dl sushiris
  • 300 g lax (Salma eller Fröya, kan ätas som den är)
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 dl mangotärningar (frysta funkar utmärkt)
  • ½ gurka
  • 1 dl edamamebönor
  • 1 avokado
  • 1 finstrimlad salladslök
  • groddar eller ärtskott

Sushi-su

  • 1 dl risvinäger
  • ¾ dl strösocker
  • 1 tsk salt

Srirachamajjo

  • 1 dl majonnäs (gärna Hellmans)
  • ½ – ¾ msk srirachasås
  • ½ – 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk flytande honung

Topping

  • Rostade sesamfrön (svarta och vita)
  • 1 lime

Gör så här

  1. Börja med sushi-su. Värm upp risvinäger, strösocker och salt i en kastrull på medelvärme. Värm upp sakta och rör om tills sockret har löst sig. Låt svalna.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skär laxen i lagom stora tärningar och lägg i en skål. Blanda med sojan och sesamoljan och ställ svalt.
  4. Lägg edamamebönor och tinade mangotärningar i en skål.
  5. Gröp ur avokadon försiktigt med en sked, skär snyggt i tunna skivor.
  6. Hyvla gurkan tunt och strimla salladslöken.
  7. Torrosta vita och svarta sesamfrön i en panna. Var försiktig så att det inte bränns.
  8. Gör srirachamajjon: blanda majonnäs, sriracha, soja och honung. Smaka av och balansera för rätt hetta. Lägg i en spritspåse eller pipflaska.
  9. Dressa det avsvalnade riset med sushi-su.
  10. Bygg dina två bowls:
  11. Lägg riset i botten på två skålar.
  12. Lägg på edamamebönor, mango, lax, hyvlad gurka, groddar/ärtskott. Toppa med finstrimlad salladslök och sesamfrön.
  13. Ringla/spritsa över srirachamajjo. Servera med 1-2 limeklyftor.

Arkiverad under: Fisk & Skaldjur Taggad som: avokado, lax, lime, mango, pokebowl, sriracha, sushi-su, sushiris

Föregående « Vitkålsgratäng
Nästa Sweet chili kycklingspett med glasnudelsallad »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress