• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Pizza med salami och gorgonzola

november 20, 2021 av Peter Hartzell 1 kommentar

Härligt frasig pizza med smakrik tomatsås, salami, mozzarella och gorgonzola! Toppa med lite färsk basilika!

Finns det något bättre än hemmagjord pizza? Det bästa är naturligtvis om du gör degen själv, men det går också utmärkt att köpa färdig pizzadeg. I så fall rekommenderar jag Pop! Bakerys ”surdegspizzadeg” (grön påse). Eller varför inte köpa färdigjäst pizzadeg av din lokala pizzabagare. De flesta säljer, brukar kosta 10-15 kr/deg.

Här hittar du det bästa receptet på hemmagjord pizzadeg

Det bästa resultatet uppnås om du har pizzastål eller pizzasten.
Om du inte har sten eller stål: Kör ugnen på 230 grader över- / undervärme, alternativt ”pizzaläge” på nyare ugnar. Sätt in en upp-och-ned-vänd plåt mitt i ugnen. Låt plåten bli varm en stund. För in pizzan på den varma plåten med en pizzaspade, ta ut den när pizzan fått fin färg och fått knaprig botten och frasiga kanter.

Ingredienser (4 pizzor)

  • 4 färdiga pizzabollar alternativt färdigköpt pizzadeg
  • tomatsås (Muttis pizzasås på konserv är den bästa om du inte orkar göra egen)
  • 20-24 skivor salami (tunt skivade)
  • 200-300 g gorgonzola
  • 500 g mozzarella
  • basilika
  • ev. några halverade tomatskivor på varje pizza

Gör så här

  1. Baka ut pizzadegen, försök att göra den så tunn som möjligt.
  2. Fördela ut tomatsås med en sked så jämnt som möjligt över pizzan. Dra inte ut såsen ända ut till kanten.
  3. Fördela ut små klickar av gorgonzola och lägg sedan på riven mozzarella.
  4. Fördela ut tomatskivor om du vill ha det på pizzan.
  5. Toppa med tunna skivor salami.
  6. Skicka in pizzan i ugnen med en pizza-spade.
  7. När pizzan är klar i ugnen, toppa med basilika.

Arkiverad under: Pizza Taggad som: gorgonzola, mozzarella, pizza, pizzadeg, salami

Föregående « Mörk chokladmousse
Nästa Köttfärsgratäng »

Läsarkommentarer

Trackbacks

  1. Hemmagjord pizza skriver:
    december 29, 2021 kl. 12:59

    […] Löjromspizza Pizza med tryffelsalami och manchego Bruschettapizza Pizza med chévre och valnötter Pizza med salami och gorgonzola Oxfilépizza […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress