• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Pizza med oxfilé

augusti 27, 2021 av Peter Hartzell 1 kommentar

pizza med oxfilé
En riktigt lyxig pizza med oxfilé, kantareller, kryddsmör och pinjenötter!

Finns det något bättre än hemmagjord pizza? Det bästa är naturligtvis om du gör degen själv, men det går också utmärkt att köpa färdig pizzadeg. I så fall rekommenderar jag Pop! Bakerys ”surdegspizzadeg” (grön påse). Eller varför inte köpa färdigjäst pizzadeg av din lokala pizzabagare. De flesta säljer, brukar kosta 10-15 kr/deg.

Här hittar du det bästa receptet på hemmagjord pizzadeg

Det bästa resultatet uppnås om du har pizzastål eller pizzasten.
Om du inte har sten eller stål: Kör ugnen på 230 grader över- / undervärme, alternativt ”pizzaläge” på nyare ugnar. Sätt in en upp-och-ned-vänd plåt mitt i ugnen. Låt plåten bli varm en stund. För in pizzan på den varma plåten med en pizzaspade, ta ut den när pizzan fått fin färg och fått knaprig botten och frasiga kanter.

Ingredienser (4 pizzor)

  • 4 färdiga pizzabollar alternativt färdigköpt pizzadeg
  • tomatsås (Muttis pizzasås på konserv är den bästa om du inte orkar göra egen
  • 4-6 dl riven pizzaost (1-1½ dl/pizza) gärna någon smakrik ost, t ex Wästgöta Kloster
  • 25-30 skivor oxfilé, tillagad
  • ca 6 dl kantareller
  • 1 påse ruccola (65 g)
  • pinjenötter, rostade
  • svartpeppar
  • 2 st rödlökar, skivade

Kryddsmör

  • 400 g smör, rumstempererat
  • salt
  • 2 tsk citronsaft
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 2 dl finhackad persilja
  • chili flakes

Gör så här

  1. Börja med kryddsmöret: vispa smöret mjukt och fluffigt med elvisp. Tillsätt salt och citronsaft, blanda i vitlök och persilja. Spritsa ut kryddsmöret på bakplåtspapper eller forma det till en rulle i fuktat smörpapper. Låt stelna i kylskåp minst 1 timme. Lägg i rumstemperatur ca 10 minuter före serveringen. Om du inte har spritsat ut smöret, skär det i slantar. Garnera med chiliflingor.
  2. Baka ut pizzadegen, försök att göra den så tunn som möjligt.
  3. Fördela ut tomatsås med en sked så jämnt som möjligt över pizzan. Dra inte ut såsen ända ut till kanten.
  4. Strö över osten.
  5. Skicka in pizzan i ugnen med en pizza-spade.
  6. Skiva den grillade oxfilén. Skiva och fräs kantarellerna knapriga i smöret, 5-8 minuter.
  7. När pizzan är klar i ugnen, toppa den med oxfilén, kantareller, kryddsmör, ruccola, rostade pinjenötter och rödlöksringar. Peppra.

Arkiverad under: Pizza Taggad som: kantarell, kryddsmör, oxfilé, pinjenötter, pizza, pizzadeg

Föregående « Chèvretilltugg
Nästa Pizza med tryffelsalami och manchego »

Läsarkommentarer

Trackbacks

  1. Hemmagjord pizza skriver:
    december 29, 2021 kl. 18:50

    […] och manchego Bruschettapizza Pizza med chévre och valnötter Pizza med salami och gorgonzola Oxfilépizza […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress