• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Pavlova med jordgubbar

augusti 29, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

pavlova med jordgubbar
En oemotståndlig sommartårta! Pavlova med fluffig maräng, sötsyrlig jordgubbssås och vispgrädde. Den perfekta sommardesserten eller till fikat!

Ingredienser (ca 6 portioner)

Maräng

  • 4 äggvitor
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Jordgubbssås

  • 250 g jordgubbar (tinade frysta eller färska)
  • 1 ½ msk strösocker

Till servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar (gärna färska)
  • citronmeliss eller blommor till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till ett skum med elvisp. Efter en stund tillsätter du resten av sockret och fortsätter vispa till en fast och glansig maräng.
  3. Vispa snabbt ner majsstärkelse och vinäger.
  4. Skeda eller spritsa ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper, i form av en cirkel med en diameter på ca 18 cm.
  5. Sänk ugnsvärmen till 120° och grädda marängen i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt marängen stå kvar tills den kallnat.
  6. Jordgubbssås: mixa de frysta jordgubbarna med socker till en slät sås.
  7. Skär de färska jordgubbarna i halvor eller skivor. Vispa grädden fluffig.
  8. Skeda över lite av såsen på marängen och toppa med grädde och jordgubbar. Servera direkt med resten av såsen vid sidan

Arkiverad under: Efterrätt Taggad som: jordgubbar, pavlova

Föregående « Key lime pie cheesecake mousse
Nästa Gröna snittar »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress