• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Pastastubbar

september 26, 2021 av Peter Hartzell 1 kommentar

pastastubbarEn enklare variant av lasagne, ostgratinerade stubbar med färska lasagneplattor, tomatsås och nötfärs…

Ingredienser (4 portioner)

Pastastubbar

  • 400 gram färska lasagneplattor
  • 1 st rödlök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 500 gram nötfärs
  • ½ msk torkad timjan
  • 200 gram krossade tomater
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ msk soja
  • 0,75 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar, malen
  • 50 gram färsk bladspenat
  • 50 gram parmesan (Grana Padano)

Tomatsås

  • 200 gram krossade tomater
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 msk fryst eller färsk basilika
  • 2 msk olivolja
  • salt, efter smak
  • svartpeppar efter smak

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Gör tomatsåsen: mixa ihop krossade tomater, balsamvinäger, basilika och olja med hjälp av en stavmixer. Krydda med en nypa salt och peppar. Ställ åt sidan.
3. Lägg lasagneplattorna i blöt så blir det lättare att rulla dem.
4. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen tills den är genomstekt. Tillsätt lök och fräs ytterligare några minuter.
5. Tillsätt timjan, krossade tomater, balsamvinäger, tomatpuré, soja, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop 5 min. Tillsätt sedan sköljd bladspenat, blanda om och smaka av. Krydda eventuellt med mer salt och peppar.
6. Ta fram en ugnsfast form och ringla lite olivolja i botten. Häll av vattnet från lasagneplattorna. Lägg ut några lasagneplattor i taget på en ren skärbräda. Lägg ca 2 msk köttfärsfyllning i ena änden av varje platta och rulla ihop. Skär varje rulle på mitten och ställ dem upp i formen. Gör på samma sätt med resten av lasagneplattorna.
7. Häll tomatsåsen över pastastubbarna och riv osten över. Gratinera i ugn ca 15 min.
8. Servera pastastubbarna tillsammans med en sallad.

Arkiverad under: Köttfärs, Pasta Taggad som: basilika, lasagne, pasta, pastastubbar

Föregående « Minipavlova med färska hallon
Nästa Big Mac dressing »

Läsarkommentarer

Trackbacks

  1. Pastastubbar med nötfärs | Koolkitchen skriver:
    augusti 21, 2021 kl. 08:54

    […] Inlägget hittar du här […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress