• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Pasta med kalvfilé och tryffel

september 4, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

pasta med kalv tryffel och mascarpone

Ljuvlig pasta med kalvkött, tryffel och mascarponeost! Älskar man tryffel och har lite extra tid över för matlagningen så har du en riktig jackpott…och du, glöm inte parmesan!

Ingredienser (4 portioner)

Kalvkött (långkok)

  • cirka 1 kg kalvstek
  • 1 morot
  • 1 ½ st stjälkselleri
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk rosmarin
  • 1 ½ dl rött vin
  • 1 msk kalvfond
  • salt, peppar
  • vatten

Tillbehör

  • 300 g pasta
  • 1 hackad gul lök
  • 1 påse färsk babyspenat
  • 1 förpackning mascarponeost
  • 2 dl grädde
  • cirka 1 ½ dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk honung
  • cirka 2 tsk rödvinsvinäger
  • 3-4 tsk tryffelolja av god kvalitet
  • 1 msk olivolja

Gör så här

Kött

  1. Putsa köttet, bryn i smör i en het stekpanna på alla sidor. Hacka grönsakerna grovt. Lägg i en gryta, tillsätt resten av ingredienserna och fyll på med vatten.
  2. Låt puttra i cirka 1,5 – 2 timmar.
  3. Vänd på köttet emellanåt.
  4. Ta upp köttet och skär det i mindre bitar. Sila buljongen och spar den. Lägg köttet i en skål tillsammans med lite buljong och låt stå.

Övrigt

  1. Koka pastan, gärna någon minut kortare än instruktionen. Du vill ha den lite ”al dente” eftersom den ska puttra en stund med övriga ingredienser.
  2. Stek löken i en stekpanna med olivolja. Stek sedan köttet lite lätt, tillsätt babyspenaten. Salta och kör några varv med pepparkvarnen.
  3. Låt pastan rinna av, lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt den stekta löken, köttet, babyspenaten, lite av den kokta buljongen, mascarponeost, grädde, riven parmesanost, honung, vinäger och olivolja. Låt allt bli varmt. Tillsätt tryffeloljan på slutet, ska ej koka med. Smaka av, salta och peppra om det behövs.

Servering
Lägg upp på tallrikar, riv över parmesanost. Om du har färsk tryffel kan du riva över även det.

 

Arkiverad under: Pasta Taggad som: kalvkött, mascarpone, parmesan, tryffel

Föregående « Krämig äggröra
Nästa Vitlökskyckling i ugn »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress