• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Parmesangratinerad kyckling med pinjenötter

november 9, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

parmesangratinerad kyckling med pinjenötterKycklingfiléer serverade på italienskt vis, gratinerade i en smakrik rätt av parmesan, örter och pinjenötter! Servera den med klyftpotatis och sallad och du har ett säkert kort!

Ingredienser 6-7 portioner

  • 6 kycklingfiléer, dela dom på mitten om stora
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl grädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl riven stark parmesanost
  • 8 babytomater
  • ½ kruka färsk basilika
  • 2 msk kycklingfond
  • 1-2 msk pinjenötter
  • nypa chili flakes
  • 1 tsk oreganokrydda
  • 1 tsk paprikakrydda
  • salt och peppar
  • 2 msk olivolja
  • klyftpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Stek kycklingen i en stekpanna på högre värme i lite olja så den får färg, salta och peppra. Ta upp kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
  3. Hacka vitlöken i små bitar och fräs den med lite chiliflakes i stekpannan med olivolja.
  4. Sänk plattan till medelvärme. Rör ned crème fraîche, grädde, kycklingfond, paprikapulver, oregano.
  5. Skär färsk basilika grovt och häll ned. Smaka av med salt och peppar. Vänd sist ner riven parmesan och rör ihop.
  6. Häll såsen över kycklingen i formen. Dela tomaterna på mitten och lägg i, strö pinjenötter över allt. Gratinera i ugnen ca 20 minuter så kycklingen är helt klar och gratängen fått fin färg.

Servera med klyftpotatis och en god sallad.

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: basilika, kyckling, oregano, parmesan, pinjenötter

Föregående « Falukorvsgratäng
Nästa Biff Rydberg »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress