• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Pankopanerad kyckling med sötpotatis och parmesansås

september 19, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

pankopanerad kycklingKycklingfiléer som paneras i pankoströbröd och som ger en härlig krispighet. Servera med sötpotatis-fries, sallad och en smakrik parmesansås!


Ingredienser (4 portioner)

Kyckling

  • 4 kycklingfiléer
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 ägg
  • 2-3 dl pankoströbröd
  • neutral olja att steka i
  • 4 msk smör till stekning
  • salt och svartpeppar
  • balsamico (till garnering)

Parmesansås

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl fint riven parmesan
  • olivolja
  • salt och svartpeppar (efter smak)

Övrigt

  • Sötpotatis-fries
  • Sallad

Gör så här

  1. Förbered paneringen: häll upp mjöl, uppvispat ägg och pankoströbröd på tre separata fat.
  2. Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden så att du får tunna filéer. Salta och peppra bägge sidor på varje filé.
  3. Panera kycklingfiléerna genom att först doppa dem i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Vänd runt ordentligt i varje moment så allt täcks. Du vill ha ett jämnt lager pankoströbröd runt om hela.
  4. Stek kycklingbitarna, börja stek i olja för att den klarar högre värme, tillsätt sedan smör för den goda smaken. Stek i 4-5 minuter per sida på medelvärme.
  5. Blanda crème fraiche, vitlök och riven parmesan i en liten kastrull och sjud till en sås på medelvärme ett par minuter. Smaka av med salt och peppar, droppa över lite olivolja.
  6. Fritera sötpotatisen.
  7. Servera kycklingen med sötpotatis-fries, parmesansås och valfri sallad. Ringla över lite balsamico.

Panko ströbröd hittar du bland asiatiska torrvaror i butiken.

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: kyckling, panko, parmesan, sötpotatis

Föregående « Ugnsbakad portabello
Nästa Kassler med jordnötter »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress