• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Nutella kladdkaka med salta nötter

augusti 29, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

nutella kladdkaka med saltade nötter
Kladdkaka med Nutella och kanderade nötter!

Ingredienser (12 bitars kaka)

Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • smör och mjöl till springformen

Kanderade och rostade hasselnötter

  • 1 ½ dl skalade hasselnötter
  • 3 droppar rapsolja
  • 3 krm salt
  • ½ dl strösocker

Garnering och servering

  • 250 g Nutella
  • vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och pudra en springform (cirka 24 cm i diameter).
  2. Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Rör ihop ägg och socker i en skål.
  4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Tillsätt smöret och blanda ihop.
  5. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 18–20 minuter. Låt kakan svalna helt.
  6. Gör kanderade rostade hasselnötter: Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme tills de börjar bli ljusbruna, droppa i oljan och vänd runt nötterna. Strö över saltet och häll upp nötterna på ett fat. Bränn inte.
  7. Torka ur stekpannan och smält sockret i stekpannan tills det blir ljusbrunt. Häll i nötterna och vänd hastigt. Bränn inte. Flytta över nötterna på ett bakplåtspapper, peta isär dem med en gaffel och låt svalna.
  8. Garnering: bred ut Nutellan över kladdkakan. Det går lättare att bre ut om man först sätter burken i mikron några sekunder.
  9. Lägg på nötterna och servera med lite vispad grädde.

Arkiverad under: Bak Taggad som: hasselnötter, kladdkaka, nutella, rostade nötter

Föregående « Rimbobullar
Nästa Grillade marinerade champinjoner »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress