• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Marinerad fläskfilé med rostad färskpotatis

augusti 18, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

marinerad fläskfilé med rostad potatisMarinerad fläskfilé och en somrig sallad med färskpotatis, rädisor och sparris. Toppas med ett vispat brynt smör!

Ingredienser (4 portioner)

Fläskfilé

  • 700 g fläskfilé
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk soja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung flytande
  • 1 krm salt
  • 3 krm svartpeppar malen
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk Mat och Bak-smör

Färskpotatissallad

  • 500 g färskpotatis
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar malen
  • 2 msk olivolja
  • 100 g rädisor
  • 250 g sparris färsk
  • 0.5 st kruka färsk basilika
  • 0.5 st romansallat

Vispat brynt smör

  • 125 g Mat och Bak-smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispat brynt smör: smält smöret i en kastrull. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid. Häll över smöret i en skål och sätt in i kylen ca 1 timme tills smöret har stelnat.
3. Fläskfilé: blanda ihop olja, soja, balsamvinäger och honung i en stor skål. Skär köttet i skivor och lägg ner i marinaden. Låt dem marineras så länge du har tid.
4. Färskpotatissallad: Skölj och dela potatisen på mitten och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och tillsätt olja. Sätt in i ugnen ca 25-30 min tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.
5. Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär dem sedan i 3 bitar. Skölj och grovhacka basilikan. Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Blanda om och sätt in i ugnen 5 min. Skölj och skär salladen i grova strimlor och tillsätt till de rostade grönsakerna vid servering.
6. Fläskfilé: ta upp köttet ur marinaden och salta och peppra köttet på båda sidor. Stek köttet i en varm panna på båda sidor ca 4-5 min eller grilla på utegrillen.
7. Vispat brynt smör: Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt.

Servera fläskfilén med rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör.

Arkiverad under: Kött, Potatis Taggad som: brynt smör, färskpotatis, fläskfile, fläskkött, rädisor, sparris

Föregående « Snabba frallor
Nästa Quesadillas guajillo »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress