• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Lyxig fiskgratäng

mars 7, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

lyxig fiskgratängRecept på en lyxig fiskgratäng med torsk, spritsat mos och en skaldjursredning med massor av ljuvliga smaker! Passar både till vardag och helg!

Ingredienser (6 portioner)

Potatismos

  • 1 kg potatis
  • ½ dl grädde
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 25 g smör

Gratäng

  • 6 bitar torskfilé
  • 500 g räkor
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl finhackad färsk dill
  • ½ citron
  • 3 msk mjöl
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk skaldjursfond
  • 25 g smör
  • salt och peppar
  • några dilkvistar

Gör så här

  1. Skala potatisen och dela den i halvor. Koka potatisen tills den är genomkokt.
  2. Mosa sedan potatisen med en potatispress eller en gaffel.
  3. Häll i grädde, smör och ägg och rör om tills moset får en fluffig konsistens.
  4. Lägg torskfiléerna i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  5. Smält smör i en kastrull. Vispa ned mjöl. Häll i grädde, mjölk, skaldjursfond, buljongtärning, dill och rör om. Låta sjuda tills såsen blir lite tjockare.
  6. Finhacka hälften av räkorna och rör ned i såsen när den har blivit liter tjockare. Pressa i citron.
  7. För över moset till en spritspåse och spritsa ut moset i formen, runt om fisken.
  8. Häll sedan såsen över fisken. Låt gratängen gratineras i mitten ugnen på 220 grader i 30 minuter.
  9. Garnera med resterande räkor och några dillkvistar.

Smaklig spis!

 

Arkiverad under: Fisk & Skaldjur Taggad som: lyxig fiskgratäng, potatismos, räkor, torsk, torskrygg

Föregående « Chokladmousse med rostade hasselnötter
Nästa Cinna-Buns »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress