• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Löjromspizza

september 17, 2021 av Peter Hartzell 1 kommentar

löjromspizza
Lyxig pizza med löjrom som även passar som drinktilltugg till minglet eller buffén! Finns det något bättre än hemmagjord pizza? Det bästa är naturligtvis om du gör degen själv, men det går också utmärkt att köpa färdig pizzadeg.

I så fall rekommenderar jag Pop! Bakerys ”surdegspizzadeg” (grön påse). Eller varför inte köpa färdigjäst pizzadeg av din lokala pizzabagare. De flesta säljer, brukar kosta 10-15 kr/deg.

Här hittar du det bästa receptet på hemmagjord pizzadeg

Det bästa resultatet uppnås om du har pizzastål eller pizzasten.
Om du inte har sten eller stål: Kör ugnen på 230 grader över- / undervärme, alternativt ”pizzaläge” på nyare ugnar. Sätt in en upp-och-ned-vänd plåt mitt i ugnen. Låt plåten bli varm en stund. För in pizzan på den varma plåten med en pizzaspade, ta ut den när pizzan fått fin färg och fått knaprig botten och frasiga kanter.

Ingredienser (4 pizzor)

  • 4 färdiga pizzabollar alternativt färdigköpt pizzadeg
  • 6-7 dl crème fraiche (ca 3 msk bredes ut på varje pizza innan ugn, resten är till garnering)
  • 300 g parmesanost (eller någon annan smakrik ost som Västerbotten eller Präst)
  • 160 g löjrom eller röd stenbitsrom
  • 3 rödlökar, finhackade
  • 1 citron
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm flingsalt

Gör så här

  1. Baka ut pizzadegen, försök att göra den så tunn som möjligt.
  2. Bred ut ca 3 msk crème fraiche med en sked över varje pizza.
  3. Strö ut riven parmesan eller annan smakrik ost över varje pizza.
  4. Skicka in pizzan i ugnen med en pizza-spade.
  5. När pizzan är klar i ugnen, ta ut den och sliza upp den.
  6. Dekorera med löjrom, crème fraiche, hackad rödlök och lite rivet citronskal. Gå över en smula med pepparkvarnen och strö över lite flingsalt.

Arkiverad under: Pizza Taggad som: buffé, parmesan, pizza, pizzadeg

Föregående « Vit chokladmousse
Nästa Ugnsbakad portabello »

Läsarkommentarer

Trackbacks

  1. Hemmagjord pizza skriver:
    augusti 31, 2021 kl. 07:54

    […] pizzadegen Löjromspizza Pizza med tryffelsalami och manchego Bruschettapizza Pizza med chévre och valnötter Oxfilépizza […]

    Svara

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress