Snabba vardagsmiddagen! Lax i ugn med bladspenat och Abbas färdiga citron- och dillsås. Toppa med räkor, citron och dill och du har en färdig vardagsmiddag i ett nafs!
Ingredienser (4 portioner)
- 4 laxfiléer
- en påse färsk bladspenat (mängd efter tycke och smak)
- 2 dl crème fraiche
- 1 förpackning Abba Middagsklart Citron och Dillsås
- en kruka färsk dill
- 1 msk citronsaft
- räkor
- citronpeppar
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Fördela bladspenat i en smord ugnsform. Lägg laxfiléerna ovanpå bladspenaten, strö citronpeppar på filéerna.
- Rör ihop den färdiga citron- och dillsåsen med crème fraiche, citronsaft och klippt dill (spara lite dill till garnering). Smaka av med citronpeppar och salt.
- Häll blandningen över laxen och ugnsbaka till laxen är färdig, ca 15 minuter.
- Toppa med räkor, citronskivor och dill.
- Servera med t ex kokt potatis.
Lämna ett svar