• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Lasagnekuddar

januari 25, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

lasagnekuddar
Lasagne på ett lite annat sätt. Krämiga kuddar med ljuvlig smak av mozzarella och parmesan!

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g köttfärs
  • 2 rivna morötter
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peppar
  • 1 tsk chili flakes
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin eller rött matlagningsvin
  • 3 ½ dl krossade tomater
  • 3 ½ dl riven mozzarella
  • 1 dl riven parmesan
  • 8 avlånga lasagneplattor, färska
  • basilika

Béchamelsås

  • 1 ½ dl grädde
  • 3 ½ dl mjölk
  • ½ dl mjöl
  • 50 gram smör
  • salt
  • peppar
  • muskotnöt
  • 1 dl riven parmesanost

Gör så här

  1. Gör béchamelsåsen: Smält matfettet och rör ner mjölet. Späd med mjölk och grädde under vispning. Låt såsen puttra tills den tjocknar. Häll ner parmesanost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Värm 1 tsk olja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt köttfärs och 1 tsk salt och 1 tsk peppar. Bryn tills färsen fått en fin färg. Ta bort färsen från plattan.
  3. I samma stekpanna värms kvarvarande olja över medelhög värme. Stek löken tills den börjar mjukna, tillsätt vitlök och morötter. Rör i tomatpuré och koka i någon minut. Tillsätt köttfärsen och krydda med resterande salt, peppar och chili flakes. Tillsätt vin och koka i ca 1 minut. Tillsätt krossade tomater och låt puttra på låg värme i 10 minuter.
  4. Värm ugnen till 180 grader. Ta en lasagneplatta och sprid ett tunt lager av béchamel mitt på plattan, i mitten. Se bilder nedan. Lägg ytterligare en lasagneplatta på tvären mitt över den andra plattan. Sprid ett tunt lager béchamel på mitten av plattan tillsammans med köttfärs och mozzarella.
  5. Vik över vänster sida först, sedan botten, sedan höger, sedan överdelen och haka i det övre vänstra hörnet under det övre hörnet på vänster sida. Upprepa med kvarvarande plattor. Placera på en ugnsplåt med bakplåtspapper, lätt penslat med olja.
  6. Täck varje kudde med béchamel, mozzarella och parmesan. Baka i ugnen i 20 minuter tills kuddarna blir fint gyllenbruna. Garnera med finhackad basilika.

 

Arkiverad under: Köttfärs, Pasta Taggad som: lasagne, mozzarella, nötkött, parmesan

Föregående « Lax i ugn med citron- och dillsås
Nästa Nutellapizza »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress