• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Lasagne de luxe

september 12, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

lasagne de luxeDrömgod lasagne med en långkokt köttfärssås! Hemligheten ligger i att köttfärsen måste stå och puttra minst två timmar på spisen…

Ingredienser (8-10 personer)

Köttfärs

  • 900 g färs
  • 1 gul lök
  • 1 paket bacon
  • färsk timjan
  • färsk persilja
  • färsk basilika
  • 4 klyftor vitlök
  • 500 g krossade tomater
  • 2 tärningar kalvbuljong (oxbuljong funkar också)
  • 5 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré
  • 1 msk honung

Béchamelsås

  • 3 dl grädde
  • 7 dl mjölk
  • 1 dl mjöl
  • 100 gram smör
  • salt
  • peppar
  • muskotnöt
  • 4 dl riven Prästost

Övrigt

  • ca 13-15 lasagne plattor (beroende på storleken på din form)
  • riven parmesan

Topping

  • ca 2 dl prästost
    ”vanlig” riven ost

Gör så här

1. Skär bacon och lök. Bryn bacon, lök och köttfärs i en gryta. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra under lock i minst två timmar. Gärna längre men rör då och då så det inte bränns. Smaka av med salt och peppar.
2. Smält smöret till béchamelsåsen och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk, grädde och kryddor och låt sjuda en stund.
3. Häll lite béchamelsås i botten på din form och varva sedan lasagneplattor, köttfärssås och béchamelsås i en ugnsform. Avsluta med ett lager plattor med bara béchamelsås (ingen köttfärssås) och strö över riven ost (kvarvarande präst och ”vanlig” riven ost).
4. Sätt in i ugnen, 200 grader i ca 30-45 min (känn på plattorna så dom har blivit mjuka). Låt formen stå och dra en stund under folie.
5. Servera med en god sallad och riven parmesan.

Arkiverad under: Kött, Köttfärs Taggad som: långkok, lasagne, nötkött, pasta

Föregående « Ankans bruschetta med tryffelsalami
Nästa Heta räkor med cashewnötter »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress