• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Kycklinggratäng med tomat- och basilikakräm

mars 21, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

kycklinggratängUnderbar kycklinggratäng med bara några få ingredienser. Kycklingfiléer på en bädd av bladspenat, toppad med tomat- och basilikakräm och mozzarella. Serveras med ugnsrostad potatis och en tomat- och rödlökssallad. Funkar både till vardag och helg!

Ingredienser (6 portioner)

  • 6 st medelstora kycklingfiléer
  • 3 burkar Arla Crème Fraiche Tomat och Basilika (6 dl totalt)
  • 1 stor påse bladspenat
  • 2-3 dl riven mozzarella
  • salt och svartpeppar
  • basilika (till garnering)

Potatis

  • 900 g små delikatesspotatisar
  • rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • flingsalt

Sallad

  • Småtomater i olika färger
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • basilikablad

Gör så här

  1. Börja med potatisen: sätt ugnen på 200°. Blanda olja, vitlök och flingsalt med potatisen. Lägg ut potatisen på en ugnsplåt och rosta i ugnen. Det tar 45-60 minuter.
  2. Lägg bladspenaten i botten på en ugnsform.
  3. Fräs kycklingfiléerna på medelvärme tills de får lite färg, ca 5 minuter. Salta och peppra och lägg ovanpå bladspenaten i ugnsformen.
  4. Bred Arla Crème Fraiche Tomat och Basilika över kycklingen och strö över riven mozzarella.
  5. Kör i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills kycklingen når en innertemperatur på 70-72°.
  6. Toppa gratängen med basilikablad och servera med den ugnsrostade potatisen och sallad.

 

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: basilika, bladspenat, gratäng, kyckling, mozzarella

Föregående « Swirlade chokladmaränger
Nästa Bästa receptet på våfflor »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress