• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Kyckling med grillad spetskål

augusti 20, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

kyckling med grillad spetskålKyckling som serveras med grillad spetskål, rostad färskpotatis, tomatsalsa och aioli!

Ingredienser (4 portioner)

  • ca 1 kg kycklingfilé (4-5 filéer)

Rostad potatis

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ kruka färsk persilja
  • 1-2 msk olivolja

Tomatsalsa

  • 250 g körsbärstomater
  • ½ rödlök
  • ½ kruka färsk persilja
  • ½ kruka färsk basilika
  • 1-2 msk olivolja
  • ½ citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 1 st spetskål
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • aioli
  • ev. grillad citronhalvor

Gör så här

1. Tänd grillen i lagom tid. Marinera gärna kycklingen i god tid innan, minst 1 timme innan men kycklingen kan ligga gärna ligga i marinad över natten i kylen.
2. Tomatsalsa: Grovhacka tomaterna. Skala och finhacka rödlök. Skölj och finhacka persilja och basilika. Blanda i en skål med olivoljan och ställ in i kylen.
3. Potatis: värm ugnen till 200 grader (varmluft 180 grader). Skölj och skrubba färskpotatisen. Pressa vitlök och finhacka persiljan. Blanda potatis, vitlök, persilja, olja och salt i en skål. Lägg ut på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen ca 30 min.
4. Dela spetskålen i fyra delar. Pensla rikligt med olja.
5. Grilla kyckling, spetskål och citronhalvan. Spetskålen ska grillas tills den blir mjuk.
6. Tillsätt citronsaft från den grillade citronen i tomatsalsan och smaka av med salt och peppar.
7. Servera kycklingen tillsammans med grillad spetskål, rostad potatis, tomatsalsa och aioli.

Arkiverad under: Kyckling, Potatis Taggad som: aioli, färskpotatis, kyckling, spetskål, tomatsalsa

Föregående « Leilas morotskaka
Nästa Risotto med svamp, sparris och bacon »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress