• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Krämig pasta med lövbiff

januari 3, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

krämig lövbiffspastaLjuvlig pasta med lövbiff som steks och blandas i en krämig sås med skogschampinjoner, paprika, vitlök och purjolök. Passar både till vardag och helg!

Ingredienser (4 portioner)

  • 500 g pasta (tagliatelle fungerar bra)
  • 400 g lövbiff
  • 10 skogschampinjoner
  • ½ purjolök (går också bra med gul lök)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk färsk, hackad timjan
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • parmesanost
  • basilika

Gör så här

  1. Strimla lövbiffen i lite grövre strimlor. Salta, peppra och lägg på en tallrik.
  2. Skiva upp svampen. Skär upp purjolöken i slantar och finhacka.
  3. Kärna ur och strimla paprikan och finhacka vitlöken.
  4. Fräs svampen i en stekpanna utan smör eller olja. När svampen har släppt lite vätska så tillsätter du smör och låter fräsa några minuter.
  5. Tillsätt purjolök och paprika och stek tills allt har mjuknat.
  6. Tillsätt vitlök, crème fraiche, grädde, fond, timjan och rödvinsvinäger. Rör om och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Om du ska blanda pastan med såsen så kan du dra av en minut på koktiden så den blir ’al dente’.
  8. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och lägg i den strimlade lövbiffen. Stek på hög värme så att köttet får lite färg. Stek inte för länge.
  9. Blanda ner lövbiffen i såsen.
  10. Blanda ned den nykokta pastan alternativt håll pastan separat så kan dina gäster själva blanda såsen med den nykokta pastan.
  11. Riv över rikligt med parmesan och toppa med färsk basilika. Servera pronto!

 

Arkiverad under: Pasta Taggad som: basilika, lövbiff, parmesan, pasta, skogschampinjoner, timjan

Föregående « Chokladkaka med glasyr
Nästa Pankofriterad scampi »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress