• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Krämig oxfilépasta

november 26, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

krämig oxfilepasta
Krämig oxfilépasta med mycket smak. Grädde, champinjoner, schalottenlök, soja, basilika, dijonsenap och vitlök sprider ljuvliga dofter i köket!

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g pennepasta
  • 300 g oxfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk soja
  • en skvätt koncentrerad oxfond
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl basilika, finhackad
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning

Till servering

  • parmesanost
  • färsk ruccola
  • tomat

Gör så här

  1. Hacka schalottenlök och skiva champinjonerna. Finhacka vitlöken. Skär köttet i strimlor.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet under omrörning tills det fått färg.
  3. Plocka upp köket från stekpannan, lägg åt sidan men behåll stekskyn i pannan. I samma stekpanna som du har stekt köttet lägger du mer matfett och steker schalottenlök och champinjoner tills de mjuknar och får lite färg. Tillsätt den finhackade vitlöken i stekpannan, stek lite till.
  4. Vänd i mjöl och bryn allt lite hastigt. Häll i grädde, mjölk, soja, dijonsenap, oxfond, salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Dra av någon minut på koktiden så pastan blir ”al dente” (den ska puttra ihop med köttblandningen senare).
  6. Koka upp såsen under omrörning, sänk värmen och låt såsen sjuda långsamt under lock i 4-5 minuter. Smaka av såsen och krydda eventuellt med mer senap, salt, peppar eller soja.
    Häll i köttet och finhackad basilika, rör om och låt puttra i 4-5 min. Blanda ned pastan i såsen och låt stå någon minut på svag värme.

Servera med riven parmesanost, ruccola och några tomatskivor.

 

Arkiverad under: Kött, Pasta Taggad som: basilika, nötkött, oxfilé, parmesan, pasta

Föregående « Fiskgryta
Nästa Chévre chaud »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress