• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Köttfärspirog

augusti 27, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

köttfärspirog

Frasiga piroger med mustig köttfärsfyllning och riven ost, serveras med en srirachamajo!

Ingredienser (12-13 st)

  • 3 pkt färdig smördeg
  • 450-500 g köttfärs
  • 1-2 gul lök
  • 400 g krossad tomat (gärna Mutti)
  • ½ dl chilisås
  • 1 msk  torkad oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 köttbuljongtärning
  • 3-4 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 200 g riven ost
  • ägg till pensling

Srirachamajo

  • 2 dl Hellmans majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk Sriracha
  • 1 tsk honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

Srirachamajo

  1. Blanda samman creme fraiche, majonnäs, sriracha, honung och vitlök. Smaka av med lite salt.

Fyllningen

  1. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs löken mjuk. Tillsätt vitlök och sedan köttfärs och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Häll i chilisås och krossad tomat.
  3. Tillsätt kryddor, buljongtärning och vatten och låt koka under lock i ca 15 min.
  4. Ta bort locket och låt puttra i ytterligare ca 15 min. Såsen ska inte vara vattnig, låt det mesta av vätskan koka bort. Rör om då och då, smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor. Ställ åt sidan och låt kallna innan du fyller pirogerna.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Rulla ut degen och stansa ut runda plattor (12-13 cm i diameter). Lägg lite fyllning och sedan ost på den ena halvan, vik upp den andra halvan över och pressa ihop kanterna. Tryck till kanten med en gaffel så att det sluter tätt.
  7. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med lättvispat ägg och nagga med en gaffel. Grädda pirogerna i mitten av ugnen tills de fått fin färg, ca 15 minuter.

 

Arkiverad under: Köttfärs, Paj Taggad som: nötkött, pirog, sriracha

Föregående « Kassler med vitkålsgratäng
Nästa Tryffelpasta »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress