• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Key lime pie moussetårta

oktober 16, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

keylimemoussepie
Oemotståndlig marängtårta ”key lime pie mousse” med limesmak och färska bär!

Ingredienser

Botten

  • 50 g smör
  • 100 g digestive

Key Lime Mousse

  • 2 gelatinblad
  • 200 g sötad kondenserad mjölk (en halv burk)
  • skalet från 1 lime
  • 100 g limesaft (ca 3 lime)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker

Garnering

  • Färska hallon

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugn)
  2. Smält smöret och mixa digestivekexen. Blanda samman allt och tryck ut i botten på en springform (18-20 cm i diameter).
  3. Baka i 12 minuter och låt sedan botten svalna.

Key Lime Mousse

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
  2. Rör samman den kondenserade mjölken, hälften av limejuicen och zesten från en lime.
  3. Värm upp den andra hälften av limejuicen. Krama ur gelatinbladen och smält gelatinet i den varma limejuicen. Låt svalna något och blanda sedan ned den kondenserade mjölken.
  4. Vispa grädden lätt och fluffigt med florsockret och vänd sedan ner det med den kondenserade mjölken. Häll i formen över botten. Låt stå i kylen i 4-5 timmar.

Maräng

  1. Lägg äggvitor och socker i en skål. Sätt skålen över ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, vispa mellan varven.
  2. Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp eller i en assistent tills marängen är styv och har svalnat.

Montering

  1. Fyll maräng i en spritspåse och spritsa toppar med maräng runt om på pajen. Bränn av med en gasbrännare och dekorera med färska hallon.

 

Arkiverad under: Bak, Efterrätt Taggad som: digestive, keylimepie, lime, maräng, mousse

Föregående « Ryggbiff med pesto och parmesan
Nästa Pasta arrabiata »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress