• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Halloumiburgare

november 30, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

halloumiburgare
Halloumiburgare med två olika såser – en dressing med soltorkade tomater och en ljuvlig tomatsalsa! Serveras med avokado, picklad rödlök, sallad och fries. Himmelskt gott!

Ingredienser

Halloumiburgare

  • Halloumi, gärna runda halloumiburgare men det går självklart bra med ”vanlig” skivad halloumi
  • Hamburgerbröd

Picklad rödlök, recept här

Dressing

  • en halv burk soltorkade tomater, 8 st
  • ett halvt knippe salladslök
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm salt

Tomatsalsa

  • ½ kruka basilika
  • 4 urgröpta och fintärnade tomater
  • 1 hackad knipplök (går bra med vanlig gul lök)
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar

Förslag på tillbehör

  • Pommes frites (vanliga eller sötpotatis)
  • Avokado
  • Salladsblad
  • Tomater (skivade)

Gör så här

1. Förbered picklad rödlök (gärna en dag innan, den klarar sig i kylen flera dagar).
2. Dressingen: finhacka de soltorkade tomaterna och skölj och finstrimla salladslöken. Blanda i en skål med creme fraiche och chiliflakes. Smaka av med salt.
3. Tomatsalsan: hacka basilika och tomater och blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
4. Skiva avokado och tomater, lägg upp på ett fat tillsammans med salladsblad
5. Stek eller grilla halloumi så att den får en gyllene färg på både sidor.
6. Montera ihop burgarna med salladsblad, halloumi, avokado, dressing, tomatsalsa och toppa med picklad rödlök.
7. Servera med friterade fries och coleslaw.

Sätt på haklappen och njut!

Arkiverad under: Halloumi Taggad som: avokado, basilika, coleslaw, halloumi, picklad rödlök

Föregående « Kycklingkebab med pitabröd
Nästa Citronmousse med lakritsflarn »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress