• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Halloumi taco

januari 31, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

halloumitacoHalloumitacos som serveras i varma tortillabröd tillsammans med grönsallad, mango, tomatsalsa, paprika och guacamole. Mums!

Ingredienser (4 portioner)

Halloumi

  • 400 g halloumiost
  • 1 påse Santa Maria Halloumi Taco Spice Mix
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten

Tomatsalsa

  • 2 tomater
  • ½ röd lök
  • ½ kruka färsk persilja
  • 1 st lime
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm salt, fint

Guacamole

  • ½ röd chili, finstrimlad
  • ½ stor tomat
  • 3 avokado
  • 2-3 tsk färskpressad limesaft
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • hackad koriander efter smak
  • svartpeppar
  • 1 krm chiliflakes

Tillbehör

  • mango (färsk eller fryst)
  • sallad
  • 1 paket Tortillabröd
  • koriander efter smak

Gör så här

  1. Börja med guacamolen: finhacka chilin och kärna ur tomaten. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka eller mosa dem i en bunke.
  2. Tillsätt limesaft och chili med avokadon och tomaterna. Rör runt.
  3. Riv ner/pressa vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan. Ställ i kylen.
  5. Gör tomatsalsan: Skölj och tärna tomater. Skala och finhacka rödlök och finhacka persilja.
  6. Blanda i en skål och tillsätt rivet limeskal och saft, olivolja och chiliflakes. Smaka av med salt
  7. Skär halloumi i tärningar, strimla paprikan.
  8. Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja.
  9. Stek halloumin på hög värme tills den är gyllene, tillsätt paprikan. Stek tills paprikan mjuknar något.
  10. Tillsätt kryddblandningen tillsammans med vatten, rör om och låt puttra ihop, ca 1 min.
  11. Servera halloumin i varma tortillabröd tillsammans med sallad, tomatsalsa, guacamole, mango och koriander.

Tips på andra tillbehör: picklad rödlök, gurka och majs

Arkiverad under: Halloumi, Sallad/vegetariskt Taggad som: guacamole, halloumi, texmex, tomatsalsa

Föregående « Kycklinggryta ajvar
Nästa Fröknäcke »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress