• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Grillade scampispett

augusti 26, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

grillade scampispett
Grillade vitlök-, chili- och sambalmarinerade scampispett som serveras med en feta- och tomatbulgur och aioli! Scampi är oerhört enkelt att tillaga, dessutom är det både gott och nyttigt. Tyvärr har det under senare år visat sig att scampiodlingar inte är bra för vår miljö. Vill man vara helt säker på att bidra till ett hållbart fiske ska man välja MSC eller KRAV-märka skaldjur.

Ingredienser (4 portioner)

  • 70-80 st stora kokta vannameiräkor utan skal (två påsar frysta brukar vara lagom)
  • 12 st grillspett (om träspett, lägg i blöt en timme innan grill)
  • bulgur för 4 portioner
  • fetaost (1 förpackning)
  • 10-12 cocktailtomater
  • aioli
  • baguette

Marinad

  • 1 dl matolja
  • 2 msk limesaft
  • 1 msk sambal oelek
  • ½ röd chili
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • ev. sweet chilisås

Gör så här

  1. Tina räkorna i rumstemperatur.
  2. Blanda samman alla ingredienser till marinaden. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite sweet chili sås.
  3. Ta bort räkstjärtarnas skal. Blanda räkorna i marinaden och ställ i kylen.
  4. Koka bulgur enligt förpackningen. Låt svalna något och blanda i fetaostbitar och halverade cocktailtomater.
  5. Trä upp 7-8 räkor på varje spett. Spara resterande marinad.
  6. Förvara spetten i rumstemperatur ca 30 minuter innan du grillar, grilla inte kalla spett direkt från kylen. Grilla spetten på hög direkt värme ca 2 minuter på varje sida. Pensla med överbliven marinad.

Servera med bulgurblandningen, aioli och baguette.

Arkiverad under: Fisk & Skaldjur Taggad som: aioli, bulgur, fetaost, lime, sambal oelek, scampi, vitlök

Föregående « Zebrakaka citron och lakrits
Nästa Blåbärsmuffins »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress