• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Grillade halloumi- och grönsaksspett

augusti 26, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

grillade halloumi och grönsaksspett
Vegetariska grillspett med halloumi, champinjoner och grönsaker. Serveras med potatissallad och en oemotståndlig sås med smak av citron och dijonsenap!

Ingredienser (4 portioner)

Spett

  • 300 g champinjoner
  • 2 paprikor
  • 2 rödlökar
  • 1 zucchini
  • 200 g halloumi

Marinad/glaze

  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad timjan

Potatis

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 färska salladslökar
  • 1 kruka persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Sås

  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • ½ msk honung
  • 1 citron, skal och saft
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med såsen. Rör ihop crème fraiche, dijonsenap och honung. Smaka av med finrivet skal och saft från citronen. Krydda med salt och peppar. Ställ kallt i kylskåpet.
  2. Rör ihop marinaden och ställ åt sidan.
  3. Koka potatisen. Hacka färsk lök och persilja, spara lite persilja till servering.
  4. Halvera potatisen. Blanda potatishalvor med lök och persilja i en skål. Häll på olivolja och rör runt. Krydda med salt och peppar. Låt den stå framme i rumstemperatur.
  5. Gör iordning spetten. Skär halloumin och grönsakerna i lite större bitar. Varva på träspett som legat i blöt. Pensla spetten med marinaden.
  6. Grilla på direkt värme tills spetten har fått fin färg på alla sidor. Vänd dem då och då så att de får jämn färg runtom.
  7. Servera med potatissalladen och den kalla såsen samt lite extra persilja.

Arkiverad under: Halloumi, Sallad/vegetariskt Taggad som: grillspett, halloumi, potatissallad

Föregående « Asiatiska grillspett
Nästa Polkaglass med chokladsås »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress