• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Friterad kyckling i salladsblad

januari 22, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

friterad kyckling i salladsbladFriterad kyckling på hjärtsalladsblad med srirachamajjo, mangosalsa och avokadokräm…ljuvligt gott!

Ingredienser (4 portioner)

  • 600-700 g kyckling innerfiléer
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk chilipulver
  • 2 ägg, uppvispade
  • 3-4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • Olja att fritera

Mangosalsa

  • 2 dl fryst mango, skuren i mindre fyrkanter
  • 5 plommon- eller körsbärstomater, grovhackade
  • ½ röd chilifrukt, finhackad
  • 1 msk hackad koriander
  • ½ pressad lime
  • salt

Srirachamajjo

  • 1 ½ dl majonnäs (Hellmans)
  • 1-2 msk srirachasås
  • 1 tsk japansk soja
  • salt

Avokadokräm

  • 2-3 mogna avokado
  • salt
  • pressad lime

Tillbehör

  • 2-3 huvuden Gemsallad (Hjärtsallad)
  • Färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda samman vetemjöl, salt, ingefära, paprikapulver och chilipulver  i en skål. Häll upp pankoströbröd i en annan skål och knäck äggen i en tredje. Vispa upp äggen med en gaffel lite.
  2. Vänd kycklinginnerfiléerna först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i panko-ströbrödet. Se till att täcka filéerna i alla tre moment. Lägg på ett fat.
  3. Blanda samman mangosalsan. Skär ner mango och tomat i mindre bitar. Blanda samman med resterande ingredienser och smaka upp med limesaft och salt. Låt stå svalt till servering.
  4. Blanda ihop srirachamajjon.
  5. Mosa avokadon med en gaffel, smaka upp med salt, lägg upp i en skål och pressa lime över.
  6. Skölj gemsallad-bladen. Lägg dom gärna i en skål med iskallt vatten någon halvtimme innan servering så blir dom krispiga.
  7. Sätt ugnen på 150° varmluft.
  8. Häll olja i en panna och hetta upp till 150-160 grader alternativt kör i en fritös. Fritera 4 innerfiléer åt gången tills gyllene på båda sidor. Fritera 2 min på varje sida, lägg över i en ugnsform, salta och låt gå klart i ugnen (kycklingen hinner inte bli helt klar på 4 minuter, därav en stund i ugnen). Skär i filéerna för att försäkra att de är klara innan servering.

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: avokado, chili, chilimajjo, hjärtsallad, koriander, kyckling, lime, mango, panko, sriracha

Föregående « Klassisk lasagne
Nästa Lax i ugn med citron- och dillsås »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress