• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Fläskfiléspett med rostad potatis

augusti 26, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar


Fläskfiléspett med rostad potatis som serveras med grillade grönsaker och en fetaoströra – en grillfavorit!

Ingredienser (4 portioner)

Kött- och grönsaksspett

  • 900 g fläskfilé
  • 10-15 champinjoner
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • gul lök, 2 st delade i kvartar
  • Bearnaisesås

Marinad

  • ½ dl rapsolja
  • ½ dl soja
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk honung
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes
  • salt

Rostad potatis

  • 1 kg potatis, gärna fast
  • 4 msk neutral olja
  • 1 msk flingsalt
  • färsk persilja (till garnering)
  • ev. riven parmesan

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost (ett paket)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl turkisk yoghurt (eller crème fraîche)
  • salt och peppar

Gör så här

Fetaostkräm
Mosa fetaosten med en gaffel i en skål. Pressa i vitlök och rör ned yoghurten. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylen till servering.

Marinad till köttet
Mixa samman ingredienserna till marinaden. Ställ svalt.

Rostad potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka potatisen med skal i fem minuter. Låt rinna av och svalna.
  3. Dela potatisen i halvor och lägg upp dem på en plåt. Ringla över oljan och strö över flingsalt.
  4. Baka mitt i ugnen, medans du grillar, i ungefär 25-30 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  5. Garnera med persilja och ev. lite riven parmesan.

Spett

  1. Tvätta paprikan och skär i lika stora delar anpassade för att trä upp på spett. Skär den gula löken i kvartar. Skölj och ta bort foten från champinjonerna.
  2. Trä upp paprika, lök och champinjoner på spett (jag grillar alltid kött och grönsaker på separata spett för att bättre anpassa grilltiden).
  3. Ansa köttet och skär i lagom stora bitar och trä upp på spett.
  4. Pensla på marinad och lägg spetten svalt tills de skall grillas. Spara gärna överbliven marinad för att pensla under grillningen.

Servera med sköna tillbehör!

Arkiverad under: Kött, Potatis Taggad som: fetaost, fläskfile, fläskkött, grillspett, potatis

Föregående « Grillade hamburgare med extra allt
Nästa Somrig potatissallad »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress