• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Fishtacos med pankofriterad torsk

februari 24, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

fishtacos med pankofriterad torskFishtacos med pankofriterad torsk i tortillabröd med mango och avokadosalsa, picklad rödlök, skivade rädisor, lime och srirachamajjo…och glöm inte persiljan…

Ingredienser (4 portioner)

Picklad rödlök

  • 2 rödlökar
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ättika 12 %
  • 1 dl vatten

Mango- och avokadosalsa

  • 250 g mango
  • 2 avokador
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 liten rödlök
  • 1 röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime
  • salt och peppar

Sriracha majonnäs

  • 1 ½ dl majonnäs (Hellmans)
  • 1-2 msk srirachasås
  • 1 tsk japansk soja
  • ½-1 msk flytande honung (smaka av)

Pankofriterad torsk

  • 600 g torskrygg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk cayennepeppar
  • 2 dl pankoströbröd (asiatiskt ströbröd)
  • 2 ägg
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 liter frityrolja alternativt fritös

Övrigt / garnering

  • tortillabröd
  • rädisa (skivad)
  • persilja
  • fetaost
  • lime

Gör så här

Picklad rödlök (gör gärna dagen innan)

  1. Skala, dela och skiva lökarna. Använd gärna en mandolin men var rädd om fingrarna. Lägg den skivade rödlöken i en glasburk.
  2. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och häll den varma vätskan över löken.
  3. Ställ i kylen (den klarar sig flera veckor)

Mango- och avokadosalsa

  1. Grovhacka mango och avokado, lägg i en skål. Kärna ur och finhacka chili och finhacka rödlöken. Blanda ned chili och rödlök med saft från limen och olivoljan.
  2. Rör ned persilja, salt och peppar. Smaka av.

Sriracha majonnäs

  1. Blanda ihop ingredienserna ordentligt.
  2. Balansera srirachan med honung, smaka av tills du får lagom hetta.

Pankofriterad torsk

  1. Skär torskryggen i lagom stora stavar/bitar.
  2. Hetta upp oljan i en kastrull till cirka 170 grader alternativt sätt på din fritös på samma gradantal.
  3. Lägg upp mjöl, panko och uppvispat ägg i tre separata skålar. Tillsätt salt, peppar och cayenne i mjölet.
  4. Doppa sedan torskbitarna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i panko.
  5. Fritera tills de är gyllenbruna.

Upplägg / garnering

  1. Lägg upp tortillabröden på en tallrik eller skärbräda.
  2. Lägg på torsk och toppa med mangosalsa, rädisor, fetaost, picklad rödlök, persilja och srirachamajo.
  3. Skär eventuellt upp några limeklyftor och servera bredvid.

Arkiverad under: Fisk & Skaldjur Taggad som: avokado, chilimajjo, mango, panko, picklad rödlök, sriracha, torskrygg

Föregående « Västerbottenkorgar med skaldjursröra
Nästa Bästa chokladsåsen »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress