• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Fishtaco med mango och avokadosallad

december 4, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar


Fishtaco med lax och mango- och avokadosallad som serveras med picklad silverlök, turkisk youghurt och tortillabröd!


Ingredienser (4 portioner)

Lax

  • 500-600 g laxfilé
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk chiliflakes
  • ½ msk olivolja
  • 1 msk smör eller margarin

Mango- och avokadosallad

  • ½ gurka
  • 1-2 st avokado
  • ½ rödlök
  • 1 ½ tsk färsk ingefära
  • ½ kruka färsk koriander
  • 225 g mango, fryst
  • ½ lime
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk salt

Picklad silverlök

  • 2 silverlökar
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Tillbehör

  • 50 g Salladsmix
  • 100 g turkisk matlagningsyoghurt
  • 8-10 tortillabröd medium

Gör så här

  1. Picklad silverlök: blanda samman lagen, värm den en aning så att sockret löser upp sig. Skiva silverlöken tunt och lägg ner den i lagen och ställt kallt i kylen. Detta kan med fördelas göras dagen innan så att löken blir kall och krispig.
  2. Sallad: skölj och tärna gurkan. Tärna avokadon och finhacka rödlöken. Skala och riv ingefära, skölj och hacka koriandern. Blanda allting i en skål tillsammans med tinad mango. Tillsätt saft från lime samt chiliflakes, honung och salt.
  3. Lax: ta bort ev. skinn från laxen och skär den i kuber. Blanda socker, salt och chiliflakes på en tallrik. Vänd laxkuberna i kryddblandningen.
  4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek laxkuberna hastigt på medelhög värme på båda sidor. Lägg upp på ett fat.
  5. Tillbehör: skölj sallad och lägg upp yoghurt i en liten skål.
  6. Fyll tortillabröden med salladsmix, mangosallad, lax och picklad silverlök och toppa med lite yoghurt.

 

Arkiverad under: Fisk & Skaldjur Taggad som: avokado, ingefära, lax, mango

Föregående « Citronmousse med lakritsflarn
Nästa Mozartkulor »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress