• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Filodegskorgar med skagenröra

januari 14, 2022 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

filodegskorgar med skagenröraSkagenröra i små korgar av filodeg. Perfekt som drinktilltugg eller mingelrätt till dina gäster.

Ingredienser (10 st korgar)

Filodegskorgar

  • 30 st filodegsark 8×8 cm (en korg motsvarar 3 små filodegsark som är 8×8 cm)
  • 1 msk rapsolja

Skagenröra

  • 350 g räkor, skalade
  • ½ dl majonnäs (Hellmanns)
  • 1 msk crème fraîche
  • 1 msk finhackad rödlök
  • ½ msk fin hackad dill
  • några droppar citron
  • nymalen svartpeppar

Dekoration

  • dill
  • citron
  1. Börja med filodegskorgarna: sätt ugnen på 180° varmluft.
  2. Ta fram en liten muffinsplåt (cupcake-plåt).
  3. Lägg ut filodegen och klipp fyrkanter som är 8 x 8 cm stora (arken ligger på varandra så klipp många samtidigt så sparar du tid).
  4. Mät upp oljan i en liten skål och ta fram en pensel.
  5. Pensla ett jättetunt lager olja på vardera ark och lägg omlott som en stjärna ovanpå varandra. 3 ark = en korg.
  6. Tryck ned arken försiktigt i muffinsformen så att det blir en liten skål.
  7. Sätt in i ugnen i ca 10-11 min tills de är gyllene och har blivit krispiga. Ta ut och låt svalna.
  8. Gör skagenröran: blanda samman räkorna med majonnäs, crème fraîche, finhackad rödlök och dill. Smaka av med nymalen svartpeppar och några droppar citronsaft. Ställ svalt till servering.
  9. Preparera filodegskorgarna med skagenröran precis innan de skall serveras, så bibehåller korgarna sin krispighet. Toppa med en dillkvist och en liten skiva citron.

Receptet är ”lånat” från Catharina König @matfashionistan

Arkiverad under: Fisk & Skaldjur, Förrätt, Mat, Smårätter Taggad som: filodeg, skagenröra

Föregående « Bästa semlan
Nästa Chokladkräm med karamelliserade popcorn »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress