• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Enchiladas calientes

augusti 12, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

Enchiladas

Enchiladas är en mexikansk maträtt som tillagas i ugn. Här i en lite kryddigare variant med tortillasbröd som är fyllda med en het köttfärsröra som täcks med tomatsås och ost och som sedan gratineras i ugn. Smarrigt med en fräsch sallad till, och en klick gräddfil förstås.  Texmex när den är som bäst!

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 st majstortilla medium
  • 400 g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 st gul lök
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk soja
  • 1 dl grädde
  • 1 philadelphiaost

Sås:

  • 3 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 ½ st vitlöksklyftor
  • ½ tsk oregano
  • 1 st chili burk grön
  • salt och peppar

Gratinering:

  • 2 dl riven ost

Gör så här

1. Skala löken och hacka den. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt färsen och bryn allt jämnt smuligt. Tillsätt tacokrydda, krossade tomater, tomatpuré, chilisås, sambal, smulad köttbuljongtärning, vitlök, soja, grädde och philadelphiaost. Låt det småputtra 8-10 minuter.
2 . Sätt ugnen på 200°. Lägg ut tortillabröden och fördela färsröran. Rulla samman bröden och lägg dem i smord eldfast form med skarven nedåt.
3. Häll vatten, buljongtärning och tomatpuré i en kastrull. Låt det koka upp. Rör ner crème fraiche, pressad vitlök, oregano och grön chili. Låt såsen koka upp på nytt och koka några minuter. Smaka av med salt, peppar och oregano.
4. Häll såsen över rullarna i ugnsformen. Se till att täcka alla rullar med sås, annars kan brödet bli bränt i ugnen. Strö ost över det hela. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.

Arkiverad under: Köttfärs Taggad som: enchiladas, mexikanskt, sambal oelek, texmex

Föregående « Varma ost- och skinksnittar
Nästa Fläskfilé på bröd »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress