• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Crème brûlée

december 11, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

Crème brûléeEn riktig klassiker när det kommer till desserter! Krämig inuti med ett tunt, karamelliserat lager av knäckigt socker på ytan!

Ingredienser (8 portioner)

  • 1 vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 7 äggulor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 5 msk råsocker

Gör så här

  1. Börja med att sätta ugnen på 150°.
  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna med hjälp av en tesked.
  3. Koka upp vaniljfrön, vaniljstång, grädde och mjölk i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och låt den stå och dra i 10 minuter. Ta bort vaniljstången.
  4. Rör ihop äggulorna med socker. Blanda med vanilj-grädd-mjölken.
  5. Fördela smeten i ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna i en ugnsform. Häll sedan vatten i ugnsformen. Var försiktig så att du inte får vatten i smeten.
  6. Ställ formen i ugnen och grädda i vattenbad tills de blivit fasta i konsistensen, ca 40 minuter. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig.
  7. Låt stå och svalna, förvara sedan i kylen.
  8. Vid servering: strö råsocker över dina brûléer och bränn av med en brännare. Har du ingen brännare kan du sätta ugnen på grilläge, 250°. Strö på råsocker och ställ in brûléerna i översta delen av ugnen tills sockret har smält och fått fin färg, var uppmärksam så att det inte bränns.

Arkiverad under: Efterrätt Taggad som: klassiker, vanilj, vaniljstång

Föregående « Plankstek med ryggbiff
Nästa Nutella swirl mousse »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress