• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Club Sandwich

augusti 20, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

club sandwichSmörgåsarnas paradrätt Club Sandwich. Mellan vitlöksfrasigt surdegsbröd samsas kyckling, bacon, lök, tomater, sallad och hemgjord dijonnaise. Servera med tjocka pommes.

Ingredienser (4 portioner)

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • olja till stekning

Bröd

  • 12 skivor surdegsbröd
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • olja
  • salt

Dijonnaise

  • 3 äggulor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl matolja
  • salt

Tillbehör

  • 1 stor rödlök, tunt skivad
  • 8 skivor bacon
  • 3-4 tomater, tunt skivade
  • 1 romansallad, grovt skuren
  • träpinnar (att trycka igenom mackan)

Gör så här

Dijonnaise

  1. Se till att äggen håller rumstemperatur. Blanda äggula, vinäger och senap med en visp.
  2. Häll sedan i oljan försiktigt, börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt. Ställ i kylen.

Kyckling

  1. Se till att kycklingen är tinad. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök tills den får en fin yta.
  3. Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp i skivor.

Bröd

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna.
  3. Lägg ut bacon på en bakplåtpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Kör bröd och bacon samtidigt om du får plats. Låt svalna.

Montering

  1. Börja med att bre ut dijonnasie på en brödskiva. Fortsätt med kycklingskivor, tomatskivor, lökskivor, romansallad och bacon. Lägg på en brödskiva.
  2. Upprepa ytterligare ett lager med alla ingredienser, avsluta med en tredje brödskiva. Tryck igen ett träspett för att hålla allt på plats.

Servera med pommes frites.

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: bacon, clubsandwich, dijonnaise, kyckling

Föregående « Risotto med svamp, sparris och bacon
Nästa Chocodillas »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress