• Hoppa till huvudnavigering
  • Hoppa till huvudinnehåll
  • Hoppa till det primära sidofältet

Koolkitchen

  • Mat
    • Fisk & Skaldjur
    • Förrätt
    • Halloumi
    • Kassler
    • Korv
    • Kött
    • Köttfärs
    • Kyckling
    • Paj
    • Pasta
    • Pizza
    • Potatis
    • Risotto
    • Sallad/vegetariskt
    • Smårätter
    • Sous vide
    • Tapas
  • Tillbehör & Såser
    • Sås & Röror
    • Tillbehör
  • Bröd
  • Efterrätt & Bak
    • Bak
    • Efterrätt
    • Godis
  • Dricka
    • Drinkar
  • Om
  • Kontakt

Chicken Tikka Masala

augusti 29, 2021 av Peter Hartzell Lämna en kommentar

chicken tikka masala
Chicken Tikka Masala är en smakrik kycklinggryta med djupa och härliga smaker. Den mest berömda indiska kycklingrätten som inte ens är indisk… den uppfanns i Storbritannien där den är omåttligt populär. Med det här receptet får du till en härlig gryta som uppskattas både till vardag och fest. Vill du göra rätten vegetarisk kan du byta kycklingen mot paneer.


Ingredienser (4-5 portioner)

Kyckling/marinad

  • 500-600 g kyckling
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk garam masala
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk riven ingefära

Sås

  • olja att steka i
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk riven ingefära
  • 400 g krossade tomater
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 ½ tsk garam masala
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk brunt farinsocker
  • salt (efter smak)
  • 1 msk majstärkelse utspätt i ¼ dl vatten att reda såsen med

Servering

  • ris
  • koriander eller persilja att toppa med
  • ev. Naan bröd

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden.
  2. Skär kycklingen i 2-3 cm bitar och blanda med marinaden. Låt stå i ett par timmar eller helst över natten.
  3. Värm olja i en panna och stek kycklingen i ca 3 min på varje sida. Lägg kycklingen i en täckt skål.
  4. Gör såsen: finhacka lök, riv ingefära och förbered vitlök så att den är klar att pressa i.
  5. Fräs gul lök i smör i 3-4 min. Tillsätt riven ingefära och pressad vitlök och stek i ytterligare 1 min. Tillsätt gurkmeja, garam masala, chilipulver och paprikapulver.
  6. Häll i krossade tomater och brunt farinsocker. Låt puttra på medelvärme i ca 15 min under omröring. Smaka av med salt.
  7. Tillsätt grädde och kyckling och låt puttra ytterligare i ca 8-10 min.
  8. Smaka av/balansera sälta, sötma och syra (lite citron t ex om du behöver mer beskhet).
  9. Garnera med persilja eller koriander.

Servera med ris och naan bröd

 

Arkiverad under: Kyckling Taggad som: chili, garam masala, indiskt, kyckling, paprika, vitlök

Föregående « Räkcheesecake
Nästa Key lime pie cheesecake mousse »

Läsarkommentarer

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Primärt sidofält


Välkommen! Jag heter Peter och ligger bakom webbplatsen Kool Kitchen. Härligt att du har hittat hit! Jag hoppas kunna hjälpa dig att hitta inspiration till att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Senaste inläggen

  • Lemon Posset
  • Smördegsbakelse
  • Pad thai gai
  • Kyckling med marinerade sommargrönsaker
  • Chokladbiskvier

Arkiv

  • augusti 2023
  • april 2022
  • mars 2022
  • februari 2022
  • januari 2022
  • december 2021
  • november 2021
  • oktober 2021
  • september 2021
  • augusti 2021

Copyright © 2025 · Kool Kitchen · Skapad med Wordpress